За нас

 

Art Clinic e създадена с идеята за осигуряване на високоспециализирана и висококвалифицирана доболнична алергологична помощ. В центъра има възможност за извършаване на пълен спектър алергологични изследвания за доказване на хранителна алергия, кожно-алергични тестове за инхалаторни алергени, използвани при пациенти със съмнение за алергичен ринит и бронхиална астма, алергологични тестове с медикаменти, при диагностика на лекарствена алергия или за предоперативна подготовка, функционално изследване на дишането, бронходилататорен тест, обучение за правилна инхалаторна техника при пациенти с бронхиална астма и др. От екипа на клиниката се провеждат консултации по съдови болести, класическа и естетична дерматология.

 

Основен приоритет на екипа, ръководен от д-р Златко Димитров, e хранителната алергия. Целенасоченият дългогодишен интерес и натрупан опит в това направление, дават възможност на нашите пациенти да получат достъп до най-новите методи за диагностика и лечение

 

 Д-р Златко Добрев Димитров завършва медицина в Медицински факултет на Тракийски Университет гр. Стара Загора през 2003г.

 

Започва работа като педиатър в Детско отделение на МБАЛ гр. Гълъбово през  2003г. От 2005г. е специализант и по-късно асистент в Клиниката по Детски болести на Университетска болница гр. Стара Загора.  През 2010г придобива специалност по детски болести. От 2010 г до Септември 2013г, специализира в Клиниката по Алергология и Астма на Александровска болница, където придобива специалност по Клинична алергология.  В настоящия момент е част от екипа на Клиниката по детски болести на Аджибадем Сити Клиник Токуда Болница София и детски център на ДКЦ Аджибадем Сити Клиник Токуда Болница София. През 2020г основа специализиран алергологичен кабинет. 

 

Професионалните интереси на Д-р Димитров са в областта на хранителната алергия, респираторната алергия – алергичен ринит , бронхиална астма, функционално изследване на дишането, кожно-алергично тестуване,съвременна диагностика на хранителна алергия и провокационни тестове.

 

Д-р Димитров е член на Българския лекарски съюз, Българското дружество по Алергология, Европейската академия по Алергология и Клинична имунология. Автор и съавтор на редица публикации в национални и европейски научни издания.